Höstdepression?

bersåkoppblomma

Varje höst är det samma sak. Jag krisar. Det är som att mörkret tar min energi och långsamt förvandlar mig till någon annan. Jag känner mig tunn, uttänjd, otillräcklig. Som för lite kaksmet i en alldeles för stor kakform. Den här hösten kan vi också toppa kakan med före detta kolikbebis som tycker att sömn är överskattat.

Jag vill vara någon annanstans, men inte här. Jag vill vara mig själv igen. Jag vill hitta tillbaka till den jag var innan barn nummer två. Jag vill ha energi igen. Jag vill sova hela nätter varje natt i minst en månad. Jag vill ha tillbaka min kropp, min livslust och känslan av vem jag är.

Tappar alla bort sig såhär när de får bebis nummer två? Känner någon av er igen er? Har jag en höstdepression? Eller har jag bara haft det tufft en tid? Behöver jag kanske prata med någon?

Behöver jag checka in på spa och ”glömma bort” att checka ut?

Svar ja.

11 reaktion på “Höstdepression?

 1. Händelsevis

  Kolikbebis måste ju vara extremt påfrestande! Är det inte det som är själva grunden då? Man kan ju bli skvatt galen av att höra bebisskrik i timmar varje kväll!
  Du pratar väl med din BVC och MVC? Om inte de reagerar själva så be om hjälp att få en remiss! Ta det på allvar tycker jag, det hjälper ju ingen att du mår dåligt!
  Familjelivet är påfrestande men det behöver ju inte vara sådär illa, ta hjälp!

  Svara
 2. Ella

  När min dotter nr 2 var ca 4 mån var det som att all kraft gick ur mig. Då kom 2 barnschocken med besked och min äldsta dotter började närma sig 3 år. Yngsta är nu drygt 2 år och har hela tiden varit väldigt mammig, det känns som att under hösten har jag mer och mer blivit mig själv igen. Har tänkt flera gånger att jag kanske skulle ha tagit professionell hjälp. Var på vårdcentralen och fick diagnosen hsp och efter det hände inget mer och jag visste inte var jag skulle vända mig sedan. Det gick bra ändå men det kanske hade gått lättare/snabbare med hjälp. Och jag har inte haft någon kolikbebis.
  Hoppas för dig att det ska kännas bättre.

  Svara
 3. Kim Strandberg

  Du ska alldeles bums prata med din BVC! Ja, det är fullt normalt att må dåligt med två små barn i huset, särskilt när man inte får sova. Sömnbristen gör också att man ständigt balanserar på gränsen till vad man pallar, se därför till att få träffa någon fort för att försöka utröna om det ”bara” är det som är problemet eller om du också behöver ytterligare hjälp, med samtal eller lite medicin (eller båda). Om du ska orka med tillvaron och för att ni alla ska må bra är det viktigt att få stöd och hjälp, särskilt om du redan innan barn känt av depressionstecken. Ta hand om dig!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>