Hur fina är ni egentligen?

Puss bloggläsare

Aldrig trodde jag att ni skulle skriva så mycket fint när jag berättade om mina problem efter den här förlossningen. Aldrig. Jag känner mig så otroligt glad över att ni är så många här som kikar in, som bryr er och som kommenterar.

Det gör att jag vågar öppna mig mer. För att jag tänker att om det är något som vi behöver prata mer om så är det just den mentala ohälsan. Speciellt efter en förlossning när kroppen ställer om sig enormt är det så galet vanligt att bli deprimerad har jag förstått. Förlossningsdepression heter det till och med, så pass vanligt att det till och med har fått ett namn. Men det är så få som pratar om det. Jag vet att jag inte är ensam, men jag har inte förstått förrän jag har öppnat upp mig hur vanligt det faktiskt är.

Jag ser verkligen fram emot ett fint 2017. En sak som jag peppar inför just nu är att jag ska börja jobba på deltid nästa vecka. Även om det säkert för med sig andra mindre bra saker som stress och toklängt efter barn – så älskar jag verkligen mitt jobb. Jag älskar att vara kreativ, att jobba mot deadlines och jag har saknat mina underbara kollegor den tiden jag har varit hemma.

I största hemlighet längtar jag också efter att kunna äta en lunch i lugn och ro. Utan att ha en bebis i famnen eller försöka rulla vagn med ena foten, eller ”passa på” att äta när bebisen sover.

Såhär gör man för att äta lunch i lugn och ro när man är föräldraledig: 

Jag kastar mig in i köket och börjar laga mat så fort Lukas har somnat, helt darrig av hunger. Något snabbt måste till, pasta med pesto. Spagetti med koktid på tre minuter, perfekt! Jag hackar grönsaker och mozzarella medan pastan kokar. Färdig pesto får det bli, något annat hinns inte med. Maten slängs upp huller om buller på tallriken medan magen protesterar högljutt. Jag sätter mig ner för att äta.

I samma ögonblick som jag lyfter gaffeln mot munnen så vaknar Lukas med ett vrål.

Ridå.

Ps. Vi kallar det ”gaffelsyndromet” här hemma…haha.

Ps igen. Puss och tack för att ni skriver, ni gör mig modig <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>