Om vikten av att pussas godnatt

Det fanns en tid när jag inte kunde somna utan att pussa honom först. När jag tvingade honom att pausa precis allt för att nu går jag och lägger mig och då måste vi kyssas, vi måste, annars kan något hända och det går ju bara inte. När jag inte pussade honom godnatt så gjorde jag det för att markera att han hade gjort något fel. Rätt åt dig, du kan sitta där och sakna mig men nu somnar jag snart utan den allra minsta puss. Och så låg jag och vred mig i sängen och försökte somna. Men egentligen ville jag bara känna hans läppar mot mina, att allt skulle vara förlåtet och bra igen. 

Sen kom barn och heltidsjobb och graviditetsbesvär och vinternätter och snälla var tyst nu jag är trött. Och de där kvällspussarna glömdes bort. De raderades helt från ryggmärgen och blev till ett godnattrop från sovrummet innan jag stängde dörren. Tills förra helgen när jag inte längre mindes. Inte riktigt visste när vi hörde ihop sist, när vi vårdade vår kärlek. Då lovade vi varandra att börja kyssas varje kväll igen.

Vi började direkt. Första kvällen kändes lite larvig. Andra kvällen kändes tvångsmässig. Men igår. Igår kändes det ljuvligt, andaktsfullt, ända från tårna. Nu vet jag att vi fattade rätt beslut.

Nu vet jag precis hur mycket en godnattpuss kan betyda.

Ps. Mobilbilder som aldrig tidigare visats i bloggen. 

puss retrolover

puss rockabilly

6 reaktion på “Om vikten av att pussas godnatt

 1. Louise Stigell

  Åh vad jag håller med! Det är de här små ritualerna som gör stor skillnad för samhörigheten.
  Har nästan alltid haft samma rutin med min sambo. Går alltid och lägger mig före honom och då måste jag nattas genom att han kramar och pussar på mig. Ibland stoppar han om mig också och så säger vi godnatt i dörren. Lite larvigt kanske men så mysigt. =)

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Känner igen mig exakt! Och visst kan det kännas larvigt emellanåt, men det är så viktigt. Speciellt när vardagslunken kommer emellan. Att man fortfarande ser varandra och håller relationen levande. Så man inte hamnar där att man inte vet när man pussades sist.

   Svara
 2. Emmelita

  Ni är så fina! känner igen mig i ekorrhjulet, lätt att glömma bort varandra tyvärr! mer godnattpussar åt folket! <3

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>